RECOMANDARE: Onlined – Program de învăţare Social Media pentru Studenţi

Acum ceva timp, am avut ocazia să mi se prezinte o idee extraordinară, ideea unei şcoli de Social Media gratuite dedicată studenţilor. Iniţiativă nu e una nouă. În primăvară, Manafu a organizat ceva similar pentru studenţii de la FJSC. Spre deosebire de acel eveniment, acest program este unul mult mai complex şi mai intensiv.

Onlined îşi propune să compenseze lipsa de cunoştinţe ale studenţilor despre marketingul pe Social Media, fiind structurat în 3 etape:

  1. Scoala gratuită dedicată exclusiv studenţilor în cadrul căreia participanţii vor avea ocazie să înveţe Social Media de la diferiți specialişti din online şi din companii. Printre traineri se număra Andrei Cismaru, Cristian China–Birta, Costin Radu (The Geeks), Auras Mihai, subsemnatul şi alţii. Lista este în curs de actualizare. Partea teoretică va fi completată, ulterior, de una practică în care studenţii vor fi nevoiţi să rezolve un brief. Această etapă va dura aproximativ 2 săptămâni, între 10 – 23 August. Înscrierile au început recent şi vor fi finalizate pe 31 Iulie.

     

  2. Perioada de mentoring. Cei 20 de participanţi la curs vor avea şansa să intre într-un proces de mentoring de şase luni cu trainerii, unii dintre ei beneficiind de internship-uri în cadrul companiilor partenere.
  3. Ultimul pas constă în crearea unei comunităţi online unde participanţii, mentorii, partenerii şi membrii echipei de proiect vor împărtăşi informaţii utile şi discuta ultimile noutăţi din Social Media

Misiune Onlined

Pe termen lung, obiectivul lui Mircea Grecescu & co. e să crească numărul de studenţi cu adevărat pregătiţi de o carieră în marketingul pe Social Media. Un obiectiv ambiţios, dar realizabil. Astfel, dacă eşti student şi citeşti acest articol, nu rata înscrierea.

Credeţi că există o nevoie în rândul studenţilor pentru o astfel de iniţiativă? Cum vi se pare ideea celor de la Vip România?