Care e Preferatul Zonei de Social Media Autohtone: Samsung Galaxy sau iPhone?

Una dintre marile întrebări puse de toţi pasionaţii de tehnologie în ultimul an a fost următoarea: “iPhone sau Samsung Galaxy?“. Am considerat că ar fi interesant de analizat prezenţa celor doi generaţii de produse în spaţiul Social Media românesc.

Pentru început, iată ce ne arată Google Trends în ceea ce priveşte nivelul de interes faţă de aceste produse:

Pentru restul analizei, am folosit, ca de obicei, unealta de media intelligence Media IQ. Ca interval de timp, am ales ultimile 6 luni.

 

Numărul de Menţiuni pe Bloguri (comparativ)

Samsung Galaxy vs Iphone pe Bloguri

 

Numărul de Menţiuni pe Forumuri (comparativ)

Samsung Galaxy vs iPhone pe forumuri

 

Numărul de Menţiuni pe Facebook şi Twitter (comparativ)

Samsung Galaxy vs iPhone pe Facebook si Twitter

 

Share of Voice

Samsung Galaxy vs iPhone Share of Voice

În această perioadă, termenul Samsung Galaxy a fost menţionat în 18028 de articole şi postări online, în timp ce iPhone a înregistrat un număr mai mare de apariţii: 36429. “Samsung Galaxy” a înregistrat cel mai mare număr de apariţii în data de 15.03.2013 când termenul a fost menţionat în 735 materiale datorită lansării versiunii S4. În aceeaşi zi, “iPhone” înregistra 421 apariţii în spaţiul Social Media.

Voi ce preferaţi? iPhone sau Samsung Galaxy?

 

Disclaimer: Datele au fost obţinute din platforma Media IQ, primul serviciu de media intelligence din România. Acesta oferă acces instant la peste 120.000 de surse online: site- urî, publicaţii, social media, forumuri, bloguri şi comentarii. În plus, rezumatele automate, rapoartele, analizele complexe şi alertele uşor customizabile conturează o perspectivă clară a poziţiei unui brand.